Четвер, 28.03.2024, 15:19


Вітаю Вас Гість | RSS
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]


Меню сайту


Настоятель Римо-католицької парафії св. Валентина в м.Калуш

Оголошення



   Святий
       Іван Павло II,
 Кароль Юзеф Войтила (1920–2005)
— 264 Папа Римський.

Останні слова Івана
Павла ІІ.:

" Не бійтеся!
Це час сприятливий, час надії та відваги".
 "Дозвольте мені вирушити до дому батька".




Шановні відвідувачі,просимо реєструватися на сайті.
Зареєстровані користувачі мають доступ до всіх сторінок сайту.
УВАГА!!!
"Радіо Марія" можна слухати на сторінці "Радіо Ватикан"



Міні-чат
200



Головна » 2012 » Грудень » 6 » Бенедикт XVI: таємницю Бога не можливо осягнути розумом, але можна знайти тільки в вірі
18:16
Бенедикт XVI: таємницю Бога не можливо осягнути розумом, але можна знайти тільки в вірі


Бенедикт XVI переконаний, що для Адвенту, який розпочався в Церкві, характерні радість, подив і подяка, а також милосердя і любов. У своєму навчанні під час загальної аудієнції 5 грудня, Святіший Отець розмірковував над уривком з першого розділу Послання апостола Павла до Ефесян. Папа назвав цей фрагмент "гімном Божого плану для людини".

Як сказав Бенедикт XVI, Павло не міг інакше реагувати на "роботу" Бога в історії спасіння, "яка призвела до втілення, смерті і воскресіння Ісуса". Апостол розуміє, що ми "покликані до вічності в Бозі", і беремо участь "у великому проекті, який Бог Отець зберіг в собі і вирішив реалізувати і розкрити в "повноті часу", зауважив Папа.

Павло допомагає нам зрозуміти, що "все створіння (...) не є результатом випадковості, але відповідає "плану любові" вічного Божого розуму з творчою і спокутною силою його Слова, яке створює світ", - додав він. І це нагадує нам, що "наше покликання - не просто бути в світі, але бути включеними в історію", і це рішення самого Бога. Адже Божественна ініціатива передує будь-якій людській реакції: це дар Його любові, що нас оточує і змінює.

"Апостол говорить дуже чітко про навернення Всесвіту до Христа, і це означає, що у великому плані створення і історії Христос виступає в якості центру всієї внутрішньої будови світу, основи всього, що знаходить в Нім своє глибоке значення, щоб подолати кордон відчуженості та обмеженості, і прийти до повноти волі Бога. Цей "план любові" не було б здійснено, якби Бог мовчав і знаходився далеко у височині Неба. Але Він дав пізнати себе, входячи у відносини з людиною, якій відкрив не просто щось, а себе самого ", - зазначив Папа. Папа додав, що Бог настільки відкривається людині у своєму "плані любові", що сам стає людиною.

"Це спілкування у Христі через Святого Духа, запропоноване Богом усім людям завдяки світлу Одкровення, не те, що суперечить нашій людяності, але є виконанням найглибших людських бажань, прагненням до нескінченності і повноти, що живе в глибинах людської істоти, і відкриває її не на тимчасове і обмежене щастя, але на вічне. (...) Блаженний Іван Павло II нагадував, що "Одкровення визначило в історії точку відліку, яка не може бути проігнорованою, якщо ви хочете зрозуміти таємницю свого існування; з іншого боку, це знання має постійне посилання на таємницю Бога, яку не можливо осягнути розумом, але можна знайти тільки в вірі ", - підкреслив Папа.

З цієї точки зору, звернув увагу Бенедикт XVI, віра - це відповідь людини на Божественне Одкровення, яке демонструє "план любові" Бога до неї. "Ось чому апостол Павло наголошує, що Бог, який оголосив свою таємницю, вимагає від нас "послуху у вірі", - зауважив Папа і процитував слова догматичної конституції II Ватиканського Собору, які говорять про необхідність свідоцтва повної участі інтелекту і волі у відношенні з Богом. Саме такий підхід призведе до фундаментальних змін у сприйнятті реальності і менталітету, тому що Бог привертає до себе, стає Тим, "хто підтримує життя", "скелею, на якій можна знайти стабільність".

Святіший Отець зауважив, що саме Адвент є часом, коли можна особливим чином відчути і дізнатися "план любові" Бога особисто до нас, але, перш за все, нагадати собі що Він існує в нашому житті. "Бог вимагає, щоб ми стали символом його дії в світі. Завдяки нашій вірі, нашій надії, нашій любові, Він хоче знову і знову світити своїм світлом вночі ", - додав Бенедикт XVI.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va


"КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ"
Переглядів: 568 | Додав: Крок69 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук




Форма входу


Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту






























Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz