Четвер, 28.03.2024, 11:47


Вітаю Вас Гість | RSS
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]


Меню сайту


Настоятель Римо-католицької парафії св. Валентина в м.Калуш

Оголошення



   Святий
       Іван Павло II,
 Кароль Юзеф Войтила (1920–2005)
— 264 Папа Римський.

Останні слова Івана
Павла ІІ.:

" Не бійтеся!
Це час сприятливий, час надії та відваги".
 "Дозвольте мені вирушити до дому батька".




Шановні відвідувачі,просимо реєструватися на сайті.
Зареєстровані користувачі мають доступ до всіх сторінок сайту.
УВАГА!!!
"Радіо Марія" можна слухати на сторінці "Радіо Ватикан"



Міні-чат
200



Головна » 2011 » Червень » 14 » Без спільноти, яка ним живе, слово віри залишається німим
20:42
Без спільноти, яка ним живе, слово віри залишається німим


Щоб Боже слово не залишилося німим, потрібно вводити його в дію, потрібна спільнота, яка ним живе. Таку думку висловив Єпископ Риму Бенедикт XVI, відкриваючи в понеділок, 13 червня 2011 р, ввечері, в Папській базиліці Святого Івана на Латерані, Церковний конгрес Римської дієцезії. Тема цьогорічного дієцезального конгресу, яким завершується душпастирський рік, звучить «Вони зворушилися серцем (Ді 2,31). Радість породжувати в вірі у Церкві Риму». Перша частина гасла – це опис реакції слухачів на першу після зішестя Святого Духа проповідь святого Петра у Єрусалимі. Після двох років роздумів, присвячених темі участі в недільній Службі Божій та свідченню милосердної любові, на наступне дворіччя дієцезія Папи планує призадуматись над темами християнського втаємничення.

Відкриваючи конгрес, який триватиме до 16 червня, Бенедикт XVI пригадав, що вже багато років Римська дієцезія замислюється над питаннями передавання віри, яка «сама по собі не зберігається у світі, не передається людському серцю автоматично, але завжди повинна бути звіщеною», а щоб це звіщення було дієвим, воно повинно випливати з серця, «яке вірить, надіється, любить, серця, яке поклоняється Христові та вірить у силу Святого Духа». Папа побажав, щоб розвинулася оновлена пора євангелізації, яка є завданням не лише окремих, але всіх членів Церкви, які повинні вміти показати красу та розумність віри, з відвагою, радістю та переконанням нести Боже світло людям наших днів.

Цю благовість, за словами Святішого Отця, потрібно також нести і в регіони з давньою християнською традицією, які потребують нової євангелізації. Чимало людей перестало цінувати красу християнства, а навіть вбачають у ньому перешкоду на шляху до щастя. «Якщо люди забувають про Бога, це стається також і тому, що особу Ісуса Христа часто зводиться виключно до мудрої людини, применшуючи, а навіть і заперечуючи Його божество», – зазначив Бенедикт XVI, додаючи: «Такий спосіб думання стоїть на перешкоді зрозумінню радикальної новизни християнства, бо якщо Ісус не є Єдинородним Сином Бога Отця, тоді це означає, що і Бог не навідався до історії людини».

Отож, потрібне нове свідчення, носієм якого, пригадує Папа, є кожен охрищений. На батьках лежить особливий обов’язок подбати про те, щоб їхні діти були охрищені. «Всі матері й батьки покликані співпрацювати з Богом у передаванні неоціненного дару життя, але також допомагати пізнавати Того, Який є Життям», – наголосив Бенедикт XVI, пояснюючи, що від самого дитинства «діти потребують Бога та є здатними збагнути Його велич, вміють оцінити цінність молитви та обрядів, як також відчувати різницю між добром і злом».

Наступним фундаментальним кроком є вплив християнської громади, яка повинна брати участь у формуванні дітей та підлітків, «допомагаючи їм не лише зрозуміти істини віри за допомогою розуму, але також переживати досвід молитви, милосердя та братерства». Адже, як підкреслив Святіший Отець, «слово віри може залишитися німим, якщо не знаходить спільноти, яка його впроваджує в життя, вчиняючи його живим та захоплюючим». «Також і сьогодні, – сказав Бенедикт XVI, – ораторії, літні табори, великий та малий досвід служіння є цінною допомогою для підлітків, які йдуть шляхом християнського втаємничення, щоб потім бути послідовними в житті».

Папа також звернув увагу на те, що пізнавання Ісуса не повинно завершуватися прийняттям Святих Тайн, і в цьому полягає завдання катехизації. Програми християнського втаємничення повинні навчити молитися, так, щоб молитва пронизувала усе життя та допомагала відкривати Істину, яка мешкає в наших серцях.


Джерело: Радіо Ватикан


"КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ"
Переглядів: 539 | Додав: Крок69 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук




Форма входу


Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту






























Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz