П`ятниця, 19.04.2024, 02:05


Вітаю Вас Гість | RSS
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]


Меню сайту


Настоятель Римо-католицької парафії св. Валентина в м.Калуш

Оголошення



   Святий
       Іван Павло II,
 Кароль Юзеф Войтила (1920–2005)
— 264 Папа Римський.

Останні слова Івана
Павла ІІ.:

" Не бійтеся!
Це час сприятливий, час надії та відваги".
 "Дозвольте мені вирушити до дому батька".




Шановні відвідувачі,просимо реєструватися на сайті.
Зареєстровані користувачі мають доступ до всіх сторінок сайту.
УВАГА!!!
"Радіо Марія" можна слухати на сторінці "Радіо Ватикан"



Міні-чат
200



Головна » 2010 » Вересень » 5 » Послання Папи Бенедикта XVI з нагоди ХХVІ Всесвітнього Дня Молоді (підсумок)
18:59
Послання Папи Бенедикта XVI з нагоди ХХVІ Всесвітнього Дня Молоді (підсумок)


У п'ятницю, 3 вересня 2010 р., у Ватикані оприлюднено Послання Папи Бенедикта XVI з нагоди Всесвітнього Дня Молоді, що у серпні наступного року відбудеться у Мадриді, столиці Іспанії. Для належного духовного приготування до зустрічі Святіший Отець пропонує юнакам і дівчатам тему, зачерпнуту з послання святого Павла до Колосян: «Вкорінені та збудовані на Христі, міцні у вірі» (пор. Кол. 2,7). Запрошуючи віруючу молодь, а також тих, хто сумнівається і невіруючих на зустріч у Мадриді, Папа висловлює побажання, щоб усі могли пережити вирішальний життєвий досвід - досвідчити Ісуса Христа та Його любов до кожного з нас.

Згадуючи про різноманітні проблеми, з якими стикається сучасна молодь, Бенедикт XVI зазначає, що перевагою молодої людини є прагнення чогось нового та великого. «Чи це лише якась порожня мрія, яка розсіюється, коли стаємо дорослими? - запитує Святіший Отець, відповідаючи, - Ні, людина і справді створена для великих речей, для безмежного. Будь-якої іншої речі їй не вистачить».

Бог є життям, пригадує Папа, а кожне створіння тягнеться до життя. Тому, цілком недоречним є гасло, що, мовляв, для того, щоб людина могла жити, слід з суспільства виключити Бога. В багатьох кінцях світу сучасна культура намагається чинити саме так, або принаймні звести віру до приватної практики, яка немає жодного значення для суспільного життя. І в той час, наголошує Бенедикт XVI, як збір цінностей, що є основою суспільства, походить з Євангелія, а це - відчуття гідності людської особи, солідарності, праці, сім'ї, ми переживаємо час своєрідного забуття, відкинення християнства та зречення від скарбу отриманої віри, а це загрожує втратою власної самобутності. В цьому контексті Вселенський Архиєрей закликає юних католиків в усьому світі «посилювати дорогу віри в Бога», особливо сьогодні, коли багатьом «не вистачає міцних точок опори для того, щоб будувати своє життя, а тому вони стають невпевненими».

Повертаючись до теми звернення, натхненного посланням святого Павла до Колосян, Бенедикт XVI зазначає, що наш культурний контекст не надто відрізняється від тих часів. І сьогодні існує намагання витіснити Бога з життя людей та збудувати «рай» без Нього. «Але досвід вчить нас, що світ без Бога стає "пеклом": в ньому переважає егоїзм, поділ в родинах, ненависть між людьми та між народами, нестача любові, радості та надії», - пише Папа, зазначаючи, що там, де люди і народи приймають Божу присутність, покланяються Йому в істині та слухають Його слова, там будується цивілізація любові. Щоб вказати на важливість віри в житті віруючого, Святіший Отець окремо зупинився над словами, які вживає святий Павло: «Вкорінені та збудовані на Христі, міцні у вірі». «Вкорінений» пригадує нам про дерево та коріння, яке його живить, «збудований» пов'язане із спорудженням дому, а «міцний» вказує на зростання фізичної та моральної сили. І все це стосується нашої віри. Папа закликав юнаків і дівчат «будувати свій дім на скелі», «йти за Божим словом», намагатися завжди бути з Ісусом Христом, з Яким вони будуть спроможні «з відвагою та надією долати труднощі, проблеми, а також розчарування та поразки».

Бенедикт XVI пригадує, що лише Христос Своїм хрестом може звільнити світ від зла та вчинити так, щоб зростало царство справедливості, миру та любові. «Христос не є добром, призначеним лише для нас, Він є добром, яким ми повинні ділитися з іншими», - пише він, закликаючи молодь в епоху глобалізації ставати для всього світу свідками християнської надії, бо є багато таких, які прагнуть її отримати.

Ще раз запрошуючи юнаків і дівчат на зустріч у Мадриді, Святіший Отець наголошує, що «Церква розраховує на кожного з вас, потребує вашої креативної любові та динамізму вашої надії. Ваша присутність оновлює Церкву, омолоджує її і дає свіжий поштовх. Тому, Всесвітні Дні Молоді є благодаттю не лише для вас, але й усього Божого люду».

http://www.radiovaticana.org
Переглядів: 547 | Додав: Крок69 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук




Форма входу


Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту






























Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz