Четвер, 18.04.2024, 16:45


Вітаю Вас Гість | RSS
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]


Меню сайту


Настоятель Римо-католицької парафії св. Валентина в м.Калуш

Оголошення



   Святий
       Іван Павло II,
 Кароль Юзеф Войтила (1920–2005)
— 264 Папа Римський.

Останні слова Івана
Павла ІІ.:

" Не бійтеся!
Це час сприятливий, час надії та відваги".
 "Дозвольте мені вирушити до дому батька".




Шановні відвідувачі,просимо реєструватися на сайті.
Зареєстровані користувачі мають доступ до всіх сторінок сайту.
УВАГА!!!
"Радіо Марія" можна слухати на сторінці "Радіо Ватикан"



Міні-чат
200



Головна » 2012 » Квітень » 11 » Неділя Воскресіння Христового в Римсько-католицькій парафії св.Валентина в м.Калуш.
23:58
Неділя Воскресіння Христового в Римсько-католицькій парафії св.Валентина в м.Калуш.




Господь наш Ісус Христос, як повідали пророки і Сам Спаситель, воскрес третього дня по смерті Своїй. Не­зважаючи на те, що іудеї зробили все для того, щоб не збулося слово Спасителя. Першого дня в тижні, з суботи на неділю, рано-вранці стався великий землетрус, і Ангел Божий зійшов із неба, і відкотив камінь від входу до гробниці, і сів на ньому. Вигляд його був неначе та блискавиця, а шати його були білі, як сніг. І від страху перед ним затремтіла сторожа та й заклякла, як мертва.

По звершенню цього великого чуда, коли було ще тем­но, жінки-мироносиці прийшли до гробу, принісши наго­товані пахощі, щоб намастити тіло Ісуса. І побачили вони, що камінь від гробниці відвалений був. Та, увійшовши, вони не знайшли тіла Господа Ісуса. І коли стояли збентежені, поблизу печери два мужі в одежах блискучих з'явились. А коли жінки налякались і посхиля­ли обличчя додолу, ті сказали до них: «Чого ви шукаєте Живого між мертвими? Нема Його тут, бо воскрес! При­гадайте собі, як Він вам говорив, коли ще перебував в Галілеї. Він казав: «Сину Людському треба бути видано­му до рук грішних людей і розп'ятому бути, і воскреснути третього дня» .

 

Після воскресіння Він вранці першого дня явився Марії Магдалині, з якої  вигнав сім демонів, та іншим жінкам. Ісус сказав: «Радійте!» Вони ж підійшли, обняли його ноги і вклонились Йому до землі. Промовив тоді їм Ісус: «Не лякайтесь! Ідіть, повідомте братів Моїх,— нехай вони ідуть у Галілею,— там побачать  Мене!»  

Пішовши, вони повідомили Його учнів, які    сумували і плакали. Спочатку Ісус з'явився двом учням, що йшли в село Емаус. Вони  йшли по дорозі   й вели розмову між собою про все те, що сталося.   І коли   вони   розмовляли і сперечалися,   підійшов   Сам   Ісус   і    пішов    разом    з ними. І вони йому про все розповіли, тобто про воскресіння  Христове. І наблизились вони до села, куди йшли. Під час вечері сів Він з ними   до столу,   взяв   хліб,   поблагословив і, ламаючи, їм подав. Тут вони Його пізнали, але Він став для них невидимий.

Вони повернулись до Єрусалиму, знайшли одинадцять учнів і розповіли їм, що сталось в дорозі і як пізнали Його при ламанні хліба. І коли вони говорили про це, Сам Ісус став між ними і промовив до них: «Мир вам!» А вони налякались, гадаючи, що бачать дух. А Він мовив до них: «Чого ви стривожились? І по що ті думки до сердець ва­ших входять? Погляньте на руки Мої та на ноги Мої, — це ж Я Сам! Доторкніться до Мене й дізнайтесь — бо не має дух тіла й костей, а Я, бачили, маю».

Він побув з ними, і вони переконалися у Його воскре­сінні. І послав Він на них обітницю Свого Отця; сказав, щоб вони позостались в місті, аж поки зодягнуться силою з висоти.

Воскресіння Христове святкуємо в Світлу неділю Пасхи. Для християн це найрадісніше й найурочистіше свято, бо воно дає нам надію, що через віру в воскреслого Ісуса Христа і ми воскреснемо і одержимо вічне життя.

Воскресіння Христове — одне із найдавніших і най­світліших християнських свят. Воно святкується урочисто, з часів апостольських і, за рішенням першого Вселенсько­го Собору, святкується в першу неділю після весняного рівнодення і першого березневого повного місяця.

Пасха — це свято радості для всіх: і для дітей, і для дорослих, і для живих, і навіть для мертвих. Бо коли Христос воскрес, то цим Він переміг смерть та диявола, і ми тепер впевнені, що всі люди силою Його воскресіння воскреснуть. І живі, й мертві разом з'являться перед Гос­подом Богом. Воскресіння Христове стверджує нас у вірі, що життя людське не обривається, як нитка, що воно спов­нене глибокого змісту і значення. У Воскресінні Христо­вому — джерело неосяжної радості, до якої причетні всі люди. Свято Христового Воскресіння багате своїми різно­манітними й величними богослужіннями і церковно-народ-ними звичаями.

Дуже поширений серед нашого народу звичай — бла­гословення на Великдень їжі. Після тривалого посту Свя­та Церква дозволяє всіляку їжу, щоб  люди одержували духовну радість і радість від земних дарів. Освячення пасхальної їжі відбувається урочисто, після святої Літур­гії на церковному дворі.

У давнину був звичай: люди приходили до високої особи з якимось дарунком. Марія Магдалина, проповідую­чи Христову науку, якось зайшла до двору римського ке­саря Тиверія, подала йому червону крашанку зі словами: «Христос воскрес!» і після того почала свою проповідь. За її прикладом й інші християни в день Пасхи почали обдаровувати одне одного крашанками чи писанками.

Як із мертвої шкаралупи яйця з'являється нове життя, так і Ісус Христос вийшов із гробу до нового життя. Червона крашанка є символом нашого спасіння через кров Ісуса Христа.

Свято Воскресіння Христового відбувається навесні, коли оновлюється природа і земля вкривається зеленню, квітами. Радість свята пронизує усіх рідних і близьких, навіть ворогів, бо й про них Церква співає: «Один одного обіймемо і простімо всім за ради Воскресіння».

Отже, згадаймо на Пасху, що людина повинна любити всіх і все: живу і мертву природу — людей, тварин, рос­лин, гори, річки й моря; не ображати людей, не кривдити тварин, не нищити трави, дерев, бо все це — дар Божий для людини.

Відео надане КМТ
Переглядів: 500 | Додав: Крок69 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук




Форма входу


Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту






























Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz