Понеділок, 06.05.2024, 17:59


Вітаю Вас Гість | RSS
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]


Меню сайту


Настоятель Римо-католицької парафії св. Валентина в м.Калуш

Оголошення



   Святий
       Іван Павло II,
 Кароль Юзеф Войтила (1920–2005)
— 264 Папа Римський.

Останні слова Івана
Павла ІІ.:

" Не бійтеся!
Це час сприятливий, час надії та відваги".
 "Дозвольте мені вирушити до дому батька".




Шановні відвідувачі,просимо реєструватися на сайті.
Зареєстровані користувачі мають доступ до всіх сторінок сайту.
УВАГА!!!
"Радіо Марія" можна слухати на сторінці "Радіо Ватикан"



Міні-чат
200



Головна » 2013 » Травень » 6 » Сучасні християни
10:51
Сучасні християни


Хочу тут трошки поговорити про сучасне християнство.
Коли чую про порожні церкви в Європі, то згадую наші храми, переповнені прихожанами в неділі та свята. Статистика підтверджує мій оптимізм: більшість населення в нашій країні відносять себе до християн.

Чудово, та деякі моменти заставляють задуматися чи дійсно це справжні християни, чи тільки за назвою.

Проблема в тому, що християнське вчення у головах багатьох людей змішалося із всілякими забобонами, східними науками, людським мудруванням чи просто звичкою та традицією.

Наші бабці, можливо і не знали про вищі матерії, якісь медитації чи вищі розуми, зате без гордості щиро молилися Богу. Сучасні християни вже не є такі "темні” як їхні бабусі, вони будуть вас переконувати що диявола не існує, що Ісус Христос до 30-ти років жив десь у горах Тибету, що медитуючи можна відкрити третє (а може і четверте око).

 Зараз дуже модно облаштовувати житло по східній науці фен-шуй. А бідні наші предки того не знали, і просто посвячували хату та вішали ікони на стінах. Можливо вони чогось і не знали, але тоді точно половина шлюбів не розпадалася.

Пригадую, як пару років тому я їхав в автобусі і почув розмову двох "школярів”. Нагадаю, що саме в той час були популярними книга та фільм "Код да Вінчі”, в якому автор зобразив Ісуса Христа одруженим, і взагалі на свій лад інтерпретував його науку. Так от, цей школяр хвалився товаришеві що прочитав "Код да Вінчі”. Можливо він цим хотів показати свою освіченість. Найгірше, що молода людина знайомиться з усякою єрессю, та я впевнений, ще ні разу не прочитала Біблію. Отакі-то християни…

Є і інші "християни”. Пам’ятаю, як на моїй першій роботі "віруючі” працівники щороку чіпляли біля нашого станка церковний календар. І кожного тижня пильнували щоби кожен іменинник "проставився”. Шанують свята люди!

Є ще один вид «побожних» християн. Зараз почнуться Великодні Свята і керівники багатьох підприємств платитимуть великі гроші за рекламу щоби нагадати про себе, точніше ЩИРО привітати вас із світлим святом Воскресіння Христового. А ви думали…

Якщо я вже згадав телебачення, то не можу промовчати про те, що в усіх фільмах священників чи монахів або подають в негативному світлі, або висміюють. Звичайно, проблеми там бувають, але ж не так масово.

Згадайте як у пресі, рекламах, фільмах часто згадують про якісь медитації, і при цьому не звучить вираз ”щира молитва”. Я Біблію читав не один раз, але не чув щоб Ісус щось говорив про медитацію. Та, й багато псевдопсихологів радять своїм адептам чогось просити чи дякувати не Богу, а якомусь "всесвітньому розуму”.

Теперішні християни стали, я б сказав, надто науковими, зі своїм баченням невидимого світу. Звичайно, свою думку треба мати, але те про що не знаєш-мовчи. В одному інтернет виданні повідомлялося про священника екзорциста, як він допомагає людям та виганяє з них злих духів. В коментарях читачів в кращому випадку припускали що це звичайна психологія. То може і Ісус Христос не виганяв злих духів, а був просто "психологом”? Згадаю тут слова Папи Римського Івана Павла ІІ "Хто не вірить в диявола, той не вірить в Євангеліє”.

Ще одна річ мене "зачепила”. Ви, напевне бачили як дехто з відомих людей носить на собі вервичку (рожанець). За переданням цей сильний засіб у боротьбі з лукавим дала святому Домініку сама Пречиста Діва Марія. За вченням Католицької Церкви, по своїй силі молитва на вервичці поступається тільки Службі Божій. Але на ній потрібно молитися, а не носити задля моди. І що ви думаєте? Виявляється що відомі модельєри рекомендують носити вервичку на собі для прикраси! Це модний тренд! Рожанці випускають навіть такі бренди як Dolce & Gabbana. І, виявляється, Діву Марію тут вже ніхто не згадує  В інтернеті бачив в продажі вервичку, в якій замість хрестика череп. А що, модно 

Не хотів я у цій статті згадувати старушку Європу, але мушу. Виявляється, що в католицькій Європі з гербів легендарних клубів ”Реал” та "Барселона” їхні нові власник (арабські шейхи) попросили зняти хрести. І ті видно без особливих вагань погодилися. А що тут, такого? Ми ж толерантні. Але Христос, за вас "толерантних”, помер на хресті терпівши муки.

Кому було сказано: "Бо хто посоромиться Мене і Моїх слів у роді цьому перелюбному і грішному, того посоромиться і Син Людський, коли прийде у славі Отця Свого зі святими Ангелами.” ?

Такі-то справи. Та ситі Європейці не те що соромляться, Бог їм не потрібен. Порожні храми переробляють на фітнес центри, бари, дитячі садки, банки.

Правду сказано в Святому Письмі: "Тільки ж Син Чоловічий, коли прийде, чи знайде на землі віру? ”

На закінчення згадалася одна історія яку прочитав про Олександра Македонського. Після бою, йому привели воїна який боягузливо утік з поля бою. Великий полководець підійшов до вояка і запитав як його звати. Той відповів: "Олександр”. На що Македонський сказав: "Ти або зміни ім’я, або перестань боятися!”.

Видно нам також потрібно робити вибір…
Переглядів: 450 | Додав: Крок69 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук




Форма входу


Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту






























Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz